28 okt. 2010

Jobb!!!

Fick igår samtal om jag fick jobbet och har idag arbetat min första dag (2 halvdagar). På måndag börjar jag heltid!

Känns toppen att allt slitande gav reslutat. Men än är det inte lugnt.

Vi har som sagt INGA pengar kvar. Vi har frys och kyl fullproppat,men ändå INGA pengar. har idag fått åka på sms-biljett till jobbet (90:-/dag!!!!!) och kommer att få göra det imorgon också....

Vet inte hur jag ska kunna köpa busskort,har absolut INGET att sälja eller dyl. Drar mig för att fråga mamma,hon har gett mig SÅ mycket pengar som jag aldrig kunnat betala tillbaka,men jag ska berätta hur situationen ser ut,och om hon erbjuder sig att ge mig pengar för busskort så kan jag bara inte tacka nej. Nu vet jag iallafall att jag kommer kunna betala tillbaka.Men,jag vill inte fråga själv.

Sedan har vi då frågan om den "efterlängtade" löneutmätningen. enligt min erfarenhet kommer dom att skicka i februari (det gör dom varje år på mig) och det gäller att på nåt sätt undvika detta.Hur? Jag ska starta avbetalningsplaner med inkassobolagen som jag hoppas de godkänner.I och med detta kommer de (troligen?) inte skicka in utmätningspapper till KFM.Däremot har jag lite A-mål och det är ju inte omöjligt att KFM själva börjar utmäta. Så jag får bita i sura äpplet och betala in 4000:- i december och 4000:- i januari,så blir den skulden borta. Med en heltidslön så funkar det.

Visst jag skulle kunna låta allt bero och senare söka skusan men jag vill inte att KFM ska nosa hos arbetsgivaren, tror inte det skulle vara uppskattat,och har ju fått sparken pga detta tidigare.

Sedan får jag sätta mig ner med alla papper och utforma nån slags betalplan så att jag med hjälp av accord kan betala på mina skulder.Tror att det kan ta ca 3 år att bli klar,om jag snålar (det är man ju van vid ändå så).

Jag har även problem med att åka kommunalt,får stark panikångest många gånger,kämpade mig igenom den 30 min långa resan fram och tillbaka idag. Tänker hela tiden "du gör detta för barnens skull,aldrig mera 0:- på kontot den 28:e) och det funkar ju lite. Ringde läkaren och bad om recept för lugnande,men det var tydligen "jättebesvärligt" men jag sa att det var akut,så jag hoppas jag kan få ut det senast måndag......

27 okt. 2010

Depression

Känner att en depression är på väg. Det är den 27:e, vi har precis betalat räkningarna (varav 2 som vi inte kunde betala) och vi har 200:- kvar. Vi har lyckats trolla de senaste månaderna,men nu känns det ganska kört. Min make tar åt sig och känner att det är hans fel,för han ska ju "kunna försörja familjen". Har förklarat att det faktiskt är JAG som inte får pengar,han jobbar ju och får lön....Inte hans fel!!

Det känns bara hopplöst nu.Kalasinbjudningar droppar in till barnen, de ska halloween fester på skolan (dvs man måste köpa halloweenkläder). Min mamma fyller år och syrrorna ska ordna kalas och skicka ett mejl att alla ska lägga 300:- för detta.

Vi har mat i frysen/kylen så vi klarar en vecka kanske. Hur ska vi kunna göra allt detta med 200:-?

Har inte fått svar om jobbet,oavsett vad svaret blir så hjälper det ju inte mig just NU. Ska jag börja jobba om 1-2 veckor så måste jag köpa busskort också.

Jag orkar bara inte.

Ringde läkaren idag och bokade tid,hon hade bara först om en månad. Slutade med antidepp medicin i januari men känner att jag behöver ta den igen för att undvika total depression.

Det känns bara inte hoppfullt längre,för om man bara kämpar och kämpar men ALDRIG får resultat,då känns det ganska meningslöst tillslut.

25 okt. 2010

Alla dessa avgifter!

Förra månaden kunde jag inte betala in dagisavgiften i tid,hade inte pengar. Kommunen skickade in detta till KFM på 3 röda. Jag kunde dock betala 14 dagar senare när maken fick lite bonuspengar. Betala då in summan inkl.nån påminnelseavgift.

Idag fick jag hem en faktura från kommunen på 647:- specificerat:

7:- ränta
160:- inkassokostnad
300:-ansökningsavgift
180:- arvode

Alla dessa avgifter för att jag var sen med 2 veckor. Arvode? Vad är det?

Jag kan bara inte betala denna avgift denna månaden.Maken fick in mycket mindre i lön än vanligt så vi går +- 0:- när vi betalt fakturorna denna månad. Jippi.

Så det blir att betala den när barnbidraget kommer den 20:onde och då har dom väl tillfört en massa andra avgifter också.

Vi vet inte riktigt hur vi ska göra denna månad. Vi kommer ha 0:- när vi betalt räkningarna. Man kan inte låta bli att betala en heller för då blir det samma sak med avgifter månaden efter också....

Och snart jul! Så att det gör ont i magen! Jag hoppas jag får jobbet,får besked i veckan!!!!