7 juni 2010

Länk till toppenbra inlägg

Läs detta inlägg av bloggaren NoCash. Suveränt skrivet om hur det fungerar med inkassoverksamhet odyl!

http://nocashismyname.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

SMS lån

Så har man kommit till den punkten på månaden där pengarna är helt slut.Hade jag fått A-kassa hade det inte varit så. Både jag och maken har 0:-. Visst vi har frysen och kylen proppfulla,räkningarna är betalda,men vi har inga pengar alls.

Hade jag haft kapitalvaror hade jag sålt av dessa,men jag har inget värt att sälja. Visst vi har en 42 tums platt tv, men den fick vi i present av makens bror och det känns inte rätt att sälja den,han köpte den till oss för att vi skulle ha en schysst tv (tyckte han ) så det skulle inte kännas bra att göra sig av med den.

Jag skulle kunna be min mamma om ett litet "bidrag" men jag har fått så mycket pengar av henne,plus att hon köpt en splitterny säng till oss med nya madrasser (hon köpte den när jag fick ryggskott av vår gamla skitsäng)så det känns inte bra att fråga efter en tusing. Dessutom har hon köpt flygbiljetter till dottern som följer med henne på semester.

Vad gör man då? Jo vi har idag tagit ett sms lån. Jag vet, sms lån är SKIT. Det är dåliga villkor,skitdyr avgift etc, Men vad gör man? Vi MÅSTE ha lite pengar i fickan för att kunna köpa mjölk,tanka etc. Vi har använt oss av denna tjänst många gånger innan,dock bara av ett enda företag och aldrig på mer än 2000:- och vi har alltid betalt in det korrekt.

Problemet är ju att när man får inkomsterna så betalar man in denna extrautgift på 2500:- (om man lånar 2000:-) och då har man ju 2500:- mindre i inkomst varför man återigen måste sms låna.

Det är nog många som hamnat i skuldfällan hankar sig fram,genom många små sms lån som kostar mycket. En dag sitter man där och ska betala av 4-5 st sms lån på 2500:- st och då skiter det sig. Jag har hört många som inte kunnat betalt hyran och då tagit en 2-3 sms lån för att kunna göra det,och sedan inte har råd att betala tillbaka,men då sitter de hellre i den skiten än att få hyresskuld,för idag ryker du direkt om du blir sen med hyran.

Jag tycker att sms lån ska förbjudas just eftersom det är så vansinnigt lätt att hamna där och för att det är FÖR enkelt att få ett lån. Jag idag som har skulder hos KFM får sms lån för att jag är tidigare kund och alltid skött mig,men borde jag egentligen fått det? NEJ. Jag har 0:- i inkomst och skulder över öronen,men det är igen som kollat upp det alls.

Just idag är jag ju tacksam att jag kunnat ta det, men jag tycker ändå att det borde förbjudas.

Man funderar lite på vad det är som gör att dessa tjänster finns (för att det tydligen finns en efterfrågan) och varför människor måste låna en tusing eller två? Är det enbart pga dålig ekonomi? Eller att man inte kan vänta 3 dagar tills man får lön?

Jag röstar på hårdare regler vad gäller blancolån,utan någon säkerhet!

Jag var idag på e intervju för ett jobb på deltid som jag hoppas få,så vi slipper ta dessa äckliga sms lån. Jag hoppas att det gick bra.Jag vill få en inkomst och ta mig UR denna skuldsatthet och utanförskap. IDAG!