20 maj 2010

Civilutskott i riksdagen, vilka pajjaser!

http://moderatacivilkommitten.wordpress.com/2010/05/17/nytt-rekord-pa-avskrivna-skulder/#comments

En politiker i riksdagens civilutskott (M) har ÄNNU en gång lyckats göra bort sig.

Här tänker hon,Katarina Brännström,att hon ska vara duktig och göra något för lönen(som vi alla betalar via skattepengar)så då väljer hon att skriva ett inlägg gällande avskrivna skulder i Sverige. katarina har även tidigare skrivit om ämnet överskuldsättning, det verkar som att hon ville "fördjupa" sig i detta lite,eller förlåt,jag menar att hon ville låtsas fördjupa sig lite i detta.

Hon vill i detta inlägg peka på att i Sverige minnsan, där skrivs massor av skulder av, fy skäms på er skuldsatta som inte gör rätt för sig.

Men vet hon inte att bland alla dessa skulder som uppges i rapporten ingår även företagskonkurser etc? Juridiska personer!

Vem använder Katarina som källa? INTRUM JUSTITIA, ett av Sveriges största (också ett av de fulaste) inkassobolag. Det hade varit ok, om hon läst Intrums olika rapporter, OCH läsa den andra rapporter OCKSÅ,i samma ämne och utav det jämföra, ta reda på FAKTA och sedan analysera och SEN skriva ett utlåtande efter det.

Om Philip Morris ger henne en rapport om att det är bra att röka, skulle hon publicera den också,och säga att det han säger är riktigt,UTAN att höra med läkare etc innan?

Katarina bör syssla med andra saker. Eftersom hon skriver mycket om skuldsättning (fast hon inte har någon kunskap i ämnet alls,förutom att hon gick i borgen för en släkting som hade skulder???) borde tyda på ett intresse för frågan. Trodde jag först.

Men nu inser jag att hon bara ville göra nåt "typ" för att redovisa för sin chef,och valde då att ta en liten undersökning från Intrum och kommentera den. Inte visste väl hon att många skulle skriva tillbaka,många skuldsatta som har mer kunskap än Katarina någonsin kommer få.

Jag har inget emot Katarina personligen,känner inte henne, men sitter man som politiker och väljer att fördjupa sig litegrann i överskuldsättning får man fasiken prestera lite bättre än så,för guds skull.

Jag är så j-a trött på alla politiker som sitter och låtsas förstå,låtsas jobba för något,men sedan går hem och sitter på sin ROT altan med sin RUT barnflicka och planerar semstern i Thailand.

VAR ÄR ENGAGEMANGET? var är mänskligheten? Vad f-n är det så j-a svårt för?

17 maj 2010

Har DU skulder?

Det var en av frågorna på intervjun idag. Vi kom in på det när vi pratade om att jag hade haft ett eget företag, och jag berättade om hur det var och vilka erfarneheter jag hade fått. Sedan berättade jag att vi avvecklade företaget,och då fick jag frågan "så du fick inga skulder?". Av nån konstig anledningen flög det ur ett NEJ från mig.

Jag tänkte som så att säger jag att jag har det,kan jag glömma jobbet på en gång. Men säger jag att jag inte har det så kanske,kanske de går på mitt ord och inte kollar upp något.

Jag såg på chefen där att hon inte var nåt fan av en skuldsatt, även fast jag skulle göra ett toppenjobb. Man kan ju inte göra ett bra jobb om man har skulder,eller hur? Man kanske börjar stjäla pennor och sudd från kontoret och kränger dom på svarta marknaden, för att är man skuldsatt är man kriminell,eller hur? Det känns så i allafall.

Nu har jag iaf en annan intervju på gång också ifall detta skiter sig, så det känns positivt! Jag har ju alltid förstått att vägen UT ur skuldträsket är ett fast heltidsjobb,men det har inte varit lätt alla gånger att ens ansöka om ett sådant då man vet att de antingen tar UC eller så rotar KFM hos dom så man får sparken.

Nu ska jag inte ge upp,jag ska söka tills jag får!