3 dec. 2010

Hot om avstängd barnomsorg

Så kommer man hem efter en dags jobb,ett helvete att komma hem med uteblivna tåg/bussar/panikångest samt utan några kronor på kontot.

Längtar bara efter att få träffa barnen och maken.

Så ligger det ett brev som väntar på mig i hallen från kommunen. Ett papper om "uppsägning av barnomsorg".

Jag höll på att spy och svimma samtidigt och fattade ingenting.Jag har ju betalt så noga varje månad sedan de blev avstänga för ca 1,5 år sedan (då jag inte hade råd att betala).

Ringer upp direkt och får beskedet att jag betalt för lite,och då har en skuld uppstått och då måste platserna sägas upp om det inte betalas PÅ EN GÅNG.

De ville ha 4000:- av mig. Jo tjena.

Efter mycket prat så kom vi fram till att jag faktiskt har betalt FÖR MYCKET. Jag har betalat som vanligt under tiden jag var arbetlös utan inkomst men det det skulle ju bli mindre avgift då. Sedan har de fått för sig att jag betalt för lite (???)Det var inget jag tänkte på under den tiden,att avgiften skulle bli mindre,då var fokus på att ÖVERLEVA.

Så idag har jag skickt in nya pappaer för inkomster jag haft hela året (eller snarare att jag INTE haft inkomst) och de kommer bli en omräkning,till min stora fördel).

Men jag känner mig ändå som en loser. Papper har ju säkert gått ut till barnens skola och detta är då 2:a gången.

Nu vet jag ju att jag faktiskt betalt och att det har blivit fel (visst det var mitt misstag att inte anmäla ändrad inkomst).

De hade skickat ut en faktura på denna "skuld" innan men alla fönsterkuvert som jag inte vet vad det är lägger jag i en låda,då det alltid är från inkasso så jag har missat det.....My bad!

Så nu får man skämmas IGEN. Undrar om all personal på förskolan sett detta :(

Vågar jag verkligen gå på Lucian utan att skämmas ihjäl mig?

Detta förstörde hela min dag och jag har haft ångest hela dagen.

ÄR SÅ FÖRBANNAT LESSEN PÅ MIG SJÄLV OCH PÅ ALLT!

30 nov. 2010

Sista (?) månaden i total fattigdom

Så har jag nu jobbat en hel månad och får lön i slutet av december. Det känns toppen,dock är vi ju i slutet av november nu,och som vanligt hade jag 0:- i inkomst.

Mannen fick dåligt med lön och vi tvingas nu att avstå att betala 2 fakturor. Det finns inga pengar kvar. Jag var TVUNGEN att köpa skor till mig och dottern eftersom vi båda gick med vårskor. Dessa gick på 300:- (erbjudanden på skor på skopunkten tack och lov). Vi har 350:- kvar,jag går utan mössa/vantar och lilltjejen fyller år på fredag.

Fick en bonuscheck på 100:- från HM,och istället för att köpa mössa/vantar till mig så köpte jag några småsaker till dottern som fyller så hon får NÅT när hon fyller år. Hon fyller ju bara 6 så "småsaker" är mycket saker för henne,tack och lov!

Nu måste vi kämpa oss igenom denna månad också,jag vet inte hur,men det har ju gått innan. I december måste vi betala de fakturor vi inte kunnat betala nu,samt rusa ut den 23:e när lönen kommer och köpa julklappar.

Har gjort en noga uträknad budget för december/januari och det ser bra ut! Kommer kännas så bra att få in en heltidslön på kontot.

Får väl passa på och njuta innan KFM nosar upp att jag får LÖN och norpar hälften,men hoppas jag får skusan innan dess. Nån gång kan man väl få ha lite tur?