21 okt. 2010

Avslag tingsrätten

Igår fick maken avslag från Tingsrätten gällande hans skuldsanering. Tinget gick på KFM:s linje även om beslutet grundade sig på felaktiga uppgifter.
Känns skrämmande att Tinget litar så pass mycket på KFM att de inte kan se fakta; att KFM grundat beslutet på FELAKTIGA grunder.

Lite trist, men vi ska skicka in en ny skusan ansökan för maken i nästa vecka redan,och får hoppas på att det går bättre då.

Var idag på intervju igen,ett heltidsarbete som jag gärna vill ha. Satte på mig mitt bästa "ansikte" och gjorde riktigt bra ifrån mig.Det kändes verkligen som att de tyckte att jag var perfekt för jobbet och jag fick positiv respons direkt. Så jag hoppas att det faktiskt betalar sig med en anställning! Det känns faktiskt riktigt bra och jag är hoppfull.Även fast jag fått nedlag tidigare trots hopp så måste jag ändå fortsätta vara positiv och hoppas.

Min mamma frågar hela tiden hur jag kan vara så positiv och resa mig trots alla avslag,och jag sa då till henne att det var hennes förtjänst. Hon har alltid varit en stark förebild som kämpat på trots motgångar som vi i Sverige idag 2010 inte kan förstå.

Hon föddes precis efter andra världskriget,hennes far övergav henne och ville ha något med henne att göra.Hon växte upp under mycket fattiga förhållanden. Träffade min pappa när hon var 18 och då han var av annan hudfärg möttes hon ständigt av fördomar och hat. De levde mycket fattigt,i ett kök hos en släkting. De kom till Sverige och har sedan dess arbetat varje dag,utan gnäll om någonting alls.

Mina föräldrar skilde sig,och min mamma fortsatte vara stark,uppfostrade mig och mina systrar,arbetade heltid och gjorde allt för oss. Hon gav aldrig upp hoppet när jag spårade ut i tonåren utan var där för mig 100%.

Idag hjälper hon mig allt vad hon kan utan att be om någonting i gentjänst.Med barnen,med ekonomin,med allt.

Och hon undrar hur jag vara så stark?

Iallafall, så hoppas jag på det bästa nu! Det blir tufft ekonomiskt denna månaden också. Speciellt om jag får jobbet så måste jag köpa busskort och lite nya kläder.Barnen behöver långkalsonger etc. Vet inte hur i h-e det ska gå ihop,men fixar det på nåt sätt,det har vi alltid gjort.

Fortsätt vara starka!