14 okt. 2010

Vill ha jobb-men när jag får det,vad gör jag då?

Känns som att det är nära att få jobb nu. Inte så att jag fått något svar konkret,men det känns bara så i magen!

Ska på en till intervju på måndag,börjar snart bli proffs på detta (eller kanske inte,beror på hur man ser på saken...) och det jobbet känns väldigt lovande. Mannen som ska intervjua mig betonade på att lönen var ganska låg men det struntar jag i. En underbetald lön är bättre än ingen lön.

Även fast jag inte än fått jobb sitter jag redan och oroar mig.När jag väl får jobb så är det bara en tidsfråga innan KFM kommer börja terrorisera med brev på inkomstuppgifter till arbetsgivaren. Jag fick ju sparken pga det på mitt tidigare arbete,och förutom SKAMMEN så är jag rädd att det blir så igen och så fortsätter spiralen i all evighet.

Jag föredrar att arbeta via bemanningsföretag,eftersom då kommer KFM pappret till deras kontor och inte på det stället där man faktiskt arbetar på. Många har sagt att bemanningsföretagen gör en UC innan de anställer,men det har jag aldrig varit med om,har bara fått lämna papper från polisen om att jag inte är straffad.

Men,man ska väl inte måla FAN på väggen redan nu,men jag vill försöka förbereda mig på vad jag ska göra när jag börjar arbeta.

Min första tanke är att själv kontakta KFM och skicka in arbetsgivarintyg och lönespec och sedan själv få betala in beloppet som ska utmätas. Detta låter för mig väldigt logiskt,men när jag tänker på hur KFM fungerar så fattar jag ju att dom inte kommer gå med på det.Oavsett vad.

Sedan tänker jag på vad jag ska säga när/om arbetsgivaren frågar vad detta här är. Sanningen kan jag bara inte säga. Utan jag tänker då hitta på något. Visst man ska inte ljuga,bäst att vara ärlig osv,men människor är så oförstående,ignoranta och självgoda att de inte kan fatta att man kan hamna i skiten totalt ibland.

Men men, nu ska jag försöka koncentrera mig på att FÅ jobbet först!

Igår var en stor dag för mig.Mannen fick ut en liten bonusslant för bra arbete och förutom att vi betalade dagisfakturan som släpade efter så tog han mig till HM och sa "Nu köper du byxor,skor,tröja och underkläder till dig själv". Jag började protestera och sa att "Men barnen behöver det och det" och "Nej men det behövs verkligen inte" (dagens underdrift,jag har inte köpt kläder till mig själv på 2 år) men han INSISTERADE och jag fick med mig ett par snygga byxor, en tjock tröja,en blus,skor och underkläder.

Jag började nästan gråta i kassan där,och jag var så glad bara! Mannen min sa att "När vi får ekonomin att gå ihop ska jag köpa hela världen till dig" *tårar*

Sedan åkte vi hem till mannens brors fru som är frisör och hon klippte och fönade mig och plockade ögonbrynen gratis.

Jag känner mig som en helt ny människa,så fräsch och FIN! Dottern stirrade på mig när hon kom hem och sa "men var är min mamma?" :)

Så lite kan göra så mycket!!!!!!