2 juni 2010

AVSLAG

Jaha så fick man AVSLAG på överklagan om att få a-kassa. AVSLAG pga det är 1 månad som fattas då jag var arbetslös. Jag hade alltså jobbat 11 månader, men 1 månad fattades så jag får 0:-.

Känns som hela mitt liv är ett enda stort AVSLAG.

Nytt jobb? AVSLAG
Hyreskontrakt på lägenhet? AVSLAG
Skuldsanering? AVSLAG
Lån för att betala skulder? AVSLAG
Ett fjärde barn? AVSLAG
A-kassa? AVSLAG

Om jag fan inte ens kan få 4000:- jävla småpengar netto,hur fan har de tänkt att jag ska överleva? Vill de skapa människor med skulder? Hade jag inte haft skulder innan hade jag säkerligen fått det nu.

Eller vill de bara ge mig en spark i baken så jag ska bli mer motiverad att söka/få jobb? Hallå jag FÖRSÖKER för fan.....

Nästa månad ska bli MYCKET spännande....

Till råga på allt har mannen opererat foten och hans farbror dog igår,så han kommer inte kunna jobba något extra....om ens alls på några veckor....

Nu drar jag något gammalt över mig :(

31 maj 2010

Överleva denna månad också

Ännu en till månad med bara en lön. Jag har ju blivit nekad A-kassa pga att jag endast jobbat 50% det senaste året. Skickade in en överklagan med motiveringen att jag endast söker grundbeloppet på 320:-/dag. Jag söker alltså inte inkomstbaserad a-kassa. Jag vet inte om det spelar någon roll,har aldrig haft a-kassa förut, men det kostar ingenting att försöka. Troligen blir jag NEKAD igen med stora bokstäver, men då har jag iaf försökt.

Letar jobb och har varit på ett flertal intervjuer,och har blivit erbjuden jobb,men tyvärr har det inte vart något som passat mig. Inte så att jag är kräsen, men det har varit tokiga arbetstider som inte går ihop med lämningar/hämtningar eller alltför långa restider.

Just eftersom jag lider av panikångest kan jag inte ha för lång restid,har provat och det har alltid slutat med att jag fått säga upp mig efter ett par månader för att jag fixar inte så långa resor.

Men jag är positiv! Det kommer att ordna sig.

Denna månaden fick maken ut ganska bra lön så vi klarar oss nätt och jämt månaden ut, tack vare att han jobbat mycket extra. Dessvärre var vi tvungna att betala en reparation på bilen, nya fotbollskläder till sonen och annat så vi har inte mycket att röra oss med.Men räkningarna är betalda,frysen är fulladdad och vi har lyckats köpa nya sommarkläder till barnen på secondhand billigt.

Jag har ALLTID dissat secondhand tills min mamma drog mig dit. Det fanns hur mycket fina märkeskläder med prislappar på tom. ,för en liten peng, och barnen fick både adidas,nike och dyl för småpengar, så dom var strålande glada. Poolen är fylld, grillen är ute och barnen bara älskar att leka ute på altanen.

Att jag själv inte har sommarskor eller ens snygga sommarkläder spelar inte större roll,jag är nöjd med att vi fixar räkningarna,maten och grejjer till barnen. Naken är man dock lika snygg så jag får köra på det då :D

Nu ser vi fram emot att mannen kommer få skuldsanering (jag hoppas innerligt) så vi har något att se fram emot.

Sen är det väl bara för mig att hoppas på ett jobb så att även jag kan bli skuldfri.

Det kommer ordna sig! Varför är jag så positiv?

Jag har gjort mig av med alla energitjuvar (se tidigare inlägg). Har avböjt umgänge helt med dessa narcisister,och jag mår så bra!!!!! Jag bestämmer själv över vem jag vill umgås med och vad jag vill göra!

DET är frihet mina vänner!