28 juni 2010

Att vara skuldsatt förälder

Det är inte lätt att vara förälder och vara skuldsatt. De som är "skuldfria" (sätter detta inom " tecken,för alla har ju skulder,nu menar jag de som klarar av att betala på dom) tycker att det är ens ansvar som förälder att hålla koll på sin ekonomi. Visst det är helt korrekt,men det kan hända saker som gör att man helt enkelt hamnar i skiten.

Vi försökte försörja oss genom eget företag för att ha mer tid till barnen,och det gick bra i ett par år tills smällen kom. Nu gäller det att göra det bästa av det.

Jag har alltid prioriterat barnen,de har alltid fått det de BEHÖVER,dock inte alltid det de vill HA.

Häromdagen kom sonen och var ledsen för han ville ha en nintendo ds som "alla andra har"!, men just nu har jag inte den ekonomiska möjligheten att köpa en sån till honom. Jag fick jättedåligt samvete och mådde dåligt,tills min mamma sa till mig att, herregud,barn ska inte få allt de vill ha. Vill du verkligen ha bortskämda barn som bara vill ha och ha och ha.

Och det låter gammalmodigt men det är så rätt. Mina föräldrar hade bra med pengar när jag var mindre,men inte fasiken fick jag allt jag pekade på. Jag hade ett par leksaker som jag vårdade ömt. Nuförtiden ska barnen bara ha och ha,men de värdesätter inte det de får.

Så vi har kommit fram till att sonen ska spara ihop hälften själv med sin månadspeng,jobba lite extra hemma och då kan han få nintendo ds. Då har jag tid att spara ihop andra halvan själv. Egentligen borde alla barn få göra så,men idag är det inte självklart,då föräldrar är borta från sina barn största delen av dagen och köper prylar för att döva samvetet.

Visst,mina barn har inte allt, men de har fått något annat som inte kan köpas för pegar: TID!