6 maj 2010

Jag ser ljuset!

Jag har muttrat,surat och grinat de senaste veckorna. Varit en riktig drake. Varför? Jag är så UTLED på att vara skuldsatt och arbetslös. Att aldrig ha råd med någonting!

Har inte varit motiverad att ens söka arbete eftersom jag vet att KFM direkt drar hela min lön till att betala inkassobolagens räntor.

Men idag så registrerade jag mig ändå på diverse bemanningsföretags hemsidor för att jag är utled på att dra här hemma och tjafsa med familjen.

Jag fick napp på en gång, har redan en intervju bokad imorgon, och nu känns det lite ljust faktiskt!

Inte säkert att jag får just det jobbet, men jag har fått lite motivation! Vägen tillbaka måste ändå vara en fast inkomst.

Om jag fixar heltidsarbete och KFM inte rör något,då kan jag leva bra,t.o.m gott!

Så hur ska jag isåfall undvika att KFM rör pengarna?

Jo,har jag arbete så har jag utrymme för avbetalningar. Jag kan då fixa avbetalningar med inkassobolagen mot att de drar tillbaka skulden från KFM, och då kommer de inte att söka utmäting av min lön.

Nu kanske jag är lite för positiv, att deala med drakar är inte lätt,men det måste gå,jag måste försöka!

Så nu hoppas jag på positivt utslag imorgon,att jag faktiskt får ett heltidsjobb. Det enda som kan slå i käppen är att de tar en UC och säger "tack men nej tack", och det är inte helt osannolikt.

Men nu tar vi en dag i taget,och koncentrerar oss på att ge en bra intervju!

Återkommer!

4 maj 2010

Jag ger upp!

Fick idag besked av min a-kassa (Unionen) att jag inte kommer få A-kassa.

Anledning? Jag jobbade bara 50% under ett år samt att jag var arbetslös/föräldraledig ett år INNAN jag blev arbetslös.

Varför jobbade jag bara 50%? Det var det jobbet som fanns. Bättre 50% än 0% tänkte jag. Jag hade ju jobbat kvar där om inte KFM hade rotat hos min arbetsgivare med löneutmätning (trots att de fick alla mina lönespec. etc.)

Sedan att jag var arbetslös/föräldraledig ett år innan,vad spelar det för roll? Vad är det här för sjukt system?

Jag jobbade 50%, det fans ingen möjlighet att gå upp ens till 75%, var medlem i a-kassan sedan jag började arbeta och jobbade där i ett år.


Jag får inte ens garantibeloppet! Jag vet inte om jag öht har rätt till det,jag ORKAR INTE läsa igenom alla villkor och regler och lagar för jag fattar faktiskt ingenting.

Visst kommer jag skicka in en liten överklagan. Vad den ska grunda på vet jag inte, mina känslor och tycken? Det kommer man inte långt på.

Jag trodde faktiskt på fulla allvar att jag skulle få garantiersättning, dvs max 320 kr/dag, men NEJ det går inte.

Så nu ska jag leva på bara barnbidraget. F***ng underbart.Tur att maken min har arbete och schysst lön, annars hade det varit mer än kört.

Vi kommer att kunna betala räkningar och äta,inte mycket mer än det.

Just nu känns det som att jag ger upp. På riktigt.

Vi har pratat tidigare om att flytta utomlands, mi make har grekiskt ursprung, och nu känns det som att vi kommer kanske försöka med detta.

Jag fixar inte att ha det såhär.

2 maj 2010

Skuldsattas hälsa

Att människor som är skuldsatta får sämre hälsa är bevisat i undersökningar. Jag kommer inte att rabbla statistik etc här,utan jag skriver bara direkt vad jag tycker och har upplevt.

Innan jag blev skuldsatt hade jag inga sjukdomar förutom lite magkatarr som jag hade känningar av då jag åt stark mat.

Efter att jag blev skuldsatt (jag var då 24 år ung) förvärrades min magkatarr, jag fick även IBS(irriterad tarm)frozen shoulders (stela muskler i axlar), migrän och dåliga tänder samt panikångest.

Vad beror det på?

Mina tänder kan förklaras ganska enkelt med att jag har inte råd att gå till tandläkaren. Jag har inte varit hos tandläkaren på 5 år,och har nu säkert ett flertal hål och tandsten. Jag skulle behöva gå, men det skulle kosta mig flera tusen,och står det mellan mat på borden och fixa tandsten så väljer man såklart mat.

Efter att jag blev skuldsatt drabbades jag av de andra åkommorna för att jag blev så sönderstressad av att få elen avstängd,bli vräkt och trackaserad av KFM och inkassobolagen.

Ett halvår efter att jag hamnade hos KFM fick jag svår panikångest,detta var samtidigt som inkassobolagen jagade mig som hårdast, att jag inte kunde lämna mitt hus på flera månader.Jag kunde inte ens hämta posten några meter från huset. Jag var så totalt pressad och utslagen att panikångesten tog över.

Tillslut fick jag hjälp av läkaren med mediciner,men fortfarande kan jag ha svåra ångestattacker, fruktansvärd magkatarr och ont i axlarna,då oftast i samband med att jag fullkomligt trackasseras av inkasso.

Dåliga matvanor är även en bidragande orsak. Tyvärr är det så att billig skitmat är billigare än grönsaker,frukt och bra kött.

Det är billigare att äta en tallrik korv och pommes än en grönsallad med riktigt bra kött.

Jag har i periodvis varit arbetslös och har fått sluta på många arbeten pga min hälsa,och jag är bara 29 år!!!!!

Det svåraste för mig var dock det missfall jag fick i v. 13 i mars iår.

Jag var gravid med ett efterlängtat 4:e barn (Ja man FÅR faktiskt skaffa barn fast man är skuldsatt,jag tänker inte låta skulderna påverka mina familjeval).

Jag har aldrig tidigare fått missfall,graviditeten gick som smort. Men så en dag ringer Alektum mig och hotar mig på telefon, frågar när jag tänkt betala mina skulder osv. De sökte om utmätning och KFM skickade papper till min arb.givare varav jag fick sparken.Detta gör att jag kommer få låg föräldrapenning och har då verkligen ingen möjlighet att betala något.

All denna stress gjorde att jag fick missfall,och förlorade barnet.

Jag har en skuld hos Alektum (sen att det är en skuld som KFM själva skapat är en annan sak), jag är medveten om den,jag skulle betala den om jag kunde,och jag har skrivit på alla delgivningar som Alektum skickat, ÄNDÅ ringer de mig och HOTAR mig, som att jag då plötsligt skulle ha en massa pengar och betala.

Detta mina vänner,är höjden av grisighet.

Tyvärr är det så att många drabbas av hälsoproblem när de blir skuldsatta, man förstår sakta men säkert att det inte finns någon väg tillbaka och kroppen reagerar på denna stress. Man kan kanske inte fortsätta arbeta,behöver mycket sjukvård och det kostar samhället!

Man MÅSTE ändra lagarna så att de som är skuldsatta kan få hjälp att hitta tillbaka.Jag menar inte att det ska vara lätt och enkelt,men det måste finnas en chans att ta sig tillbaka,så att man återigen kan få förbättrad hälsa,kunna arbeta,betala skatt och bidra till samhället.Det gynnar alla!