14 maj 2010

UC, 3 års straff

Jag har aldrig förstått varför det står kvar anmärkningar i UC i TRE år EFTER att skulden betalats? Varför?

Kan det vara för att människor ska ha en hög betalningsmoral? Att om man vet att man straffas så länge så ska man sköta sig? Min erfarenhet är att de flesta skuldsatta inte har dålig betalningsmoral på det sättet att man plötsligt en dag skiter i att betala sina kostnader och gör annat för pengarna istället. Man betalar inte för att man inte KAN. Oftast ligger arbetslöshet,sjukdom,skilsmässor o.dyl bakom.

Skulle folket plötsligt sluta att betala för att anmärkningarna går bort på en gång? Nej, såklart inte.

Blir man svårt skuldsatt i dagens läge som det ser ut nu,är det ganska lätt att bara förlora sig i det,och tänka att det spelar ingen roll om jag betalar lite,så mycket jag kan, varje månad för att inkassobolagets räntor tickar på i skenande fart, KFM kollar inte upp att skulden som skickas in är riktig och man är stämplad i många år efter att man betalt sina skulder.

Man måste vänta flera år innan man kan söka skuldsanering för att skulderna måste vara gamla. Man känner sig alltså inte så motiverad att verkligen försöka ta sig fram när man väl sitter där bland skulderna.

Jag tycker att att en betalningsanmärkning ska försvinna månaden efter att skulden är betald. Är skulden betald så ÄR den, det finns inget skäl till att man ska straffas i flera år efter att man "gjort rätt för sig".

1 kommentar:

  1. Hej igen du tappra kvinna,

    Håller helt med dig att registren skulle rensas snabbare än de gör. Likadant om du varit i kontakt med polisen, mellan 5 och 10 år efter att du är färdig får du dras med dina gamla misstag. Nej svenska myndigheter är orimliga, man får livstid för skuldproblem men bara några månader om man slår ner någon!
    4-barnsfar och AA

    SvaraRadera