18 juni 2010

Ännu en sommar som skuldsatt

Sommarlov. Jippi! Eller? Det är allra värst att vara skuldsatt runt sommar och jul.

Jag har varit på ett 20-tal intervjuer men ingenting har hittills lett till något, och A-kassa får jag inte.

Så denna månad får vi återigen leva på mannens lön och barnbidraget. Mannen har inte kunnat jobbat över pga att han opererat foten,men han har varit på jobbet VARJE dag trots smärtor och trots att läkaren insisterade på 2 veckors sjukskrivning. Råd att vara hemma har man inte.

Så denna månad blir det till att trolla igen! På en lön ska vi kunna betala räkningar,göra något roligt för barnen på sommarlovet och äta och tanka. Dessutom behöver sonen verkligen en ny säng då han fortfarande sover i en liten växasäng och han kan inte ens ligga raklång längre. Ibland önskar jag att jag var Joe Labero. Eller bara vara den där som det plötsligt händer för.

Vi räknar med att mannen får ut 17.000:- Med barnbidraget blir det 20.000. Visst det låter kanske inte så "fattigt" men vi har räkningar på 14.000 (sms-lånet inräknat) och på 6000:- ska vi äta,ha "roligt" och tanka på i en hel månad.

Äldsta dottern åker på semester med mormor sin (ngt som hon betalade) så då är pressen extra stor att vi måste göra något med de andra 2 för att de inte ska känna sig orättvist behandlade....

Jag vet inte hur vi ska trolla med detta,men jag gissar på att vi måste ta ett sms-lån innan den 10:e :/

Idag åker vi iallafall och hämtar en säng till sonen som vi hittat på blocket. En jättefin vuxensäng med ny madrass för 500:- från Blocket. Tur att det finns människor som "bara vill bli av med saker".

Jag förstår fortfarande inte varför jag inte kunnat få grundersättningen av a-kassan.

Jag jobbade ett helt år,betalade a-kassa avgiften och nu letar jag jobb som en galning. VARFÖR? Jo för att på deras lilla papper har jag inte uppfyllt arbetsvillkoret.

Dessa 4000:- hade räddat oss totalt.

Men men, nu gäller det om sagt var att trolla! Abrakadabra.....

3 kommentarer:

  1. Tycker synd om dig, det är ganska självklart att 6000 inte kan täcka allt detta när ni är fem i familjen, framförallt inte med bensinen inräknad i den summan. Har du kollat med kyrkan om du kan få lite hjälp av dem sista stunden innan nästa lön kommer? Så du slipper sms-låna i alla fall, det är så äckligt mycket de ska ha i avgift att man blir nästan tvungen låna igen månaden efter.

    Vi ska också "hemestra" i år igen, ska bara hälsa på kompisen en helg men sen blir vi hemma i lägenheten i stan resten av sommaren. Lite trist är det, men man får hoppas på fint väder, ljumma kvällar och en och annan stund med hembakat fika i gröngräset utanför balkongen :) vi får göra det bästa av det, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Jag har inte hjärta att be om pengar från olika organisationer...Vi har iaf tak över huvudet,mat och sånt..Bara trist att man inte kan göra något speciellt på sommaren. Men det gäller att vara positiv,vädret är fint,vi har hälsan och att bada på stranden är gratis :)

    Vi gör det bästa av det :)

    SvaraRadera
  3. Hm ni har ju pengar till bil och bensin tydligen. Vi är 6 personer i familjen, och ingen av oss har någonsin haft bil, varken under uppväxten eller nu efter att vi flyttat.Och det har funkat bra ändå, även om storhandling fick ske via cyklar, och vi aldrig fick skjuts till träningar. Sälj bilen, köp busskort och låt barnen cykla. Vips så har ni både pengar för bilen, och sparade pengar på att inte tanka! Bil, om något, är ju en riktig lyxvara.

    SvaraRadera